Den skremmende verden av barnebruder: Mindreårige jentunger som blir giftet bort til eldre menn!!

Tahani (foran), 8, er sett med ektemannen Majed, 27, og hennes tidligere klassekamerat Ghada (bak), 8, og hennes mann utenfor sitt hjem i Hajjah, Jemen.

 Av SNEJANA FARBEROV

I en alder av 11, ble Ghulam giftet bort til 40-årige Jaiz i et landlig afghanske landsbyen, gjør henne bare én av mer enn 10 millioner unge jenter som blir tvunget til å gifte menn er gamle nok til å være deres fedre eller bestefar hvert år.

I et forsøk på å starte en global samtale om de ødeleggende effektene av tidlige ekteskap, som i dag praktiseres i mer enn 50 utviklingsland, FN utpekt 11. oktober som Internasjonal dag for jentene i år.

For å markere anledningen og trekke oppmerksomhet til problemet med barnebruder, sammen fotojournalist Stephanie Sinclair opp med National Geographic for å lage en serie med hjerte-breaking bilder som viser jenter så unge som fem år gammel ble giftet bort til middelaldrende menn i land som India, Jemen og Etiopia

Selv om barneekteskap er mot loven i mange land, og internasjonale avtaler forby praksisen, er det anslår at rundt 51 millioner jenter under 18 år er for tiden gift, ofte under dekke av mørket og i hemmelighet. I Afghanistan alene, er det antatt at cirka 57 prosent av jentene gift før lovlig alder av 16 år.

Ulike faktorer driver foreldre barnebruder å gifte bort sine døtre, fra samfunnets press for å bekrefte til eldgamle kulturelle skikker til økonomiske hensyn. I fattige utviklingsland nasjoner, er det ikke uvanlig for familier å bosette gjeld ved å tilby sine døtre som betaling.    

Foruten India, der jenter er vanligvis viet til gutter som er bare et par år sine senior, ektemenn kan være flere tiår eldre enn sin prepubescent trolovede. Det er ikke uvanlig for menn å kidnappe jentene og voldta dem først før du prøver knuten.

Siden 2003 har Sinclair vært på reise til avsidesliggende hjørner av verden i land som Nepal og Jemen for å dokumentere bryllup av barnebruder og deres transformasjon til unge mødre i håp om å gi dem en stemme og bevisstgjøring av problemet. 

Eksperter er enige om at tidlig ekteskap benekter jenter utdanning og frarøver dem barndommen fordi de fleste unge koner, tynget av grownup ansvar, ikke får en sjanse til å samhandle med sine jevnaldrende eller bære på vennskap utenfor husholdningen.   

Ghulam, den 11-år gamle bruden fra Afghanistan som ble giftet bort i 2005, ble tvunget til å droppe ut av skolen, gi opp på hennes drøm om å bli lærer en dag. Foreldre ofte fjerne sine døtre fra skolen selv før de er engasjert til å begrense sine interaksjoner med gutter.

I mange tilfeller er jentene lorded over av sine ektemenn og svigerfamilie, gjør dem sårbare for vold så vel som fysisk, seksuell og verbal mishandling. 

Mindreårige koner som er heldige nok til å flykte fra sine ektemenn ende opp med å leve i fattigdom, eller verre. Noen jenter slå til prostitusjon for å tjene en mager inntekt og skriv bordeller, hvor de blir utsatt for forferdelige overgrep. 

De fleste jenter som kommer inn tidlig ekteskap er forventet å bli gravid med en gang, som fører ofte til tragedie for både mødre, som fortsatt er barn selv, og deres babyer.  

Ungdom koner er mer sannsynlig å ha hindret arbeidskraft fordi kroppene deres ikke har fullt utviklet ennå. Statistikk viser at graviditet døden for barnebruder er dobbelt så høy som for kvinner i 20-årene, ifølge Pulitzer Center på Crisis Reporting .

 

En lege basert i Jemen hovedstaden Sanaa listet opp noen av de medisinske konsekvensene av å tvinge jenter til sex og fødsel før de er fysisk modne - dratt vaginal vegger og interne hevelser kalt fistler som kan føre til livslang inkontinens.

Jenter er ofte for små til å forstå begrepet reproduksjon. Legen sa: "Sykepleierne begynner med å spørre:" Vet du hva som skjer? " «Forstår du at dette er en baby som har vokst inni deg?" '

Med mindre internasjonale organisasjoner ta skritt for å reversere problematisk trend, er det anslått at over det neste tiåret, 100 millioner mer jenter-eller om lag 25.000 jenter en dag-vil gifte seg før de fyller 18 år.

Hvis du vil vite mer om kampanjen for å avslutte praksisen med tidlige ekteskap, gå til for ung til å Wed.

KILDE: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2216553/International-Day-Girl-Child-2012-Devastating-images-terrifying-world-child-brides.html

Faiz, 40 (venstre), og Ghulam (til høyre), 11, sitter i sitt hjem før bryllupet deres i landlige Damarda Village, Afghanistan 11. september 2005.

Priest Addisu Abebe, 23, og hans nye brud Destaye Amare, 11, er gift i en tradisjonell etiopisk ortodokse bryllup på landsbygda utenfor byen Gondar, Etiopia.

Said, 55, og Roshan, 8, Afghanistan.

Asia, en 14-år gamle mor, vasker hennes nye babyjente hjemme i Hajjah mens hennes to år gamle datter spiller.

Politikvinne Malalai Kakar (tilbake til høyre) arrestasjoner Janan, 35, etter at han forsøkte å drepe sin 15 år gamle kone Jamila for angering ham ved å flykte henne hjem for å bo med sin mor etter år med misbruk.


Barnebrud (12) kjemper om skilsmisse fra 80-åring

En tolv år gammel jente forsøker å få skilt seg fra sin 80 år gamle ektemann. Får hun medhold i retten, kan det bety slutten på barnebruder i Saudi-Arabia.
http://www.abcnyheter.no/nyheter/100209/barnebrud-12-kjemper-om-skilsmisse-fra-80-aring

 

ULOVLIG: Bruden Asha (14) og hennes vordende ektemann Chandar Singh (18) under deres bryllupsseremoni i Rajgarh i India. Barnebruder har vært en gammel skikk i India, og tusenvis av småbarn har gjennom årene blitt giftet bort i hemmelighet etter at det ble forbudt å gifte bort jenter før de er 18 år, og menn før de er 21 år.

Hvert år blir 10 millioner små jenter giftet bort til menn som oftest er langt eldre enn dem selv. Verden mangler respekt for jenter, mener Unicef.

Ifølge FN er dette et av de største problemene for jenter verden over. På den første markeringen for FNs jentedag noensinne trekker de oppmerksomheten mot tallenes dystre tale:

1 av 3 jenter i utviklingsland blir giftet bort før de er 18. Verst er det i Niger. Der blir 75 prosent av jentene giftet bort som barn. I Sør-Asia blir nesten halvparten av jentene giftet bort før de er 18 år.

– Dette er ikke bare et av de største problemene for jenter, men for utvikling i verden, sier generalsekretær Bernt Apeland i UNICEF Norge til NRK.

Han viser til at 27.000 jenter i verden under 18 år giftes bort hver dag.

– Det er ikke bare et stort inngrep i deres liv og muligheter, men det er faktisk også med på å hindre utviklingen, og hvis vi ikke får snudd denne trenden, så vil vi ikke nå de tusenårsmålene.

Isolasjon, vold og død

Tidlig giftermål betyr ofte at utdannelsen blir avbrutt, noe som igjen snevrer inn hennes muligheter. Utdanning gir både jenta og familien et bedre grunnlag for fremtiden.

Jentene mister også ofte kontakt med familien, jevnaldrnene og resten av samfunnet etter giftermålet. Isolasjonen gir psykologiske konsekvenser og øker risikoen for vold og utnyttelse.

Tidlige giftermål setter også jentenes helse på spill gjennom økt risiko for seksuelt overførbare sykdommer. Å bli gravid for tidlig kan også stoppe utviklingen av kvinnekroppen, øke risikoen for at barnet dør de første ukene etter fødselen.

Apeland forteller at fattigdom er en veldig viktig årsak til at barnebrudtradisjonen blir opprettholdt.

– Det er billigere å gifte bort en jente under 18 år, og det blir én mindre munn å mette hjemme.

– I tillegg så er det tradisjon mange steder for at dette er det rette å gjøre, og det grunnleggende problemet er at man mangler respekt for jenter, sier Apeland.

Skolegang er nøkkelen

Ifølge UNICEF er det aller viktigste virkemidlet for å stanse barneekteskapene at jenter får skolegang.

– Klarer vi å få de til å være der lengre enn i barneskolen, så vil de være produktive medhjelpere i å løfte verden fremover, hevder Apeland.

Organisasjonen jobber også for endre lovgivningen i alle verdens land, slik at man må være minst 18 år for å gifte seg.

Utviklingen ser imidlertid ut til å gå i riktig retning. Antallet barnebruder går ned, men det går sakte. I Niger ble 173 saker om bortgifting av barn tatt inn for retten i fjor.

I Senegal og Gambia ble det i fjor holdt over 700 deklarasjoner for å stanse barneekteskap. Filippinene og Azerbadjan har vedtatt en ny lov om å øke ekteskapsalderen.

I 21 indiske stater ble det i fjor forbudt å gifte seg før 18 år, som en følge av UNICEFs påvirkningsarbeid.